ZOMERBLOEIERS - Er zijn21 producten.

Dahlia's bloeien in de zomer en worden vanaf half maart tot eind mei verzonden. Direct na de laatste nachtvorst kunt ...

Meer

Subcategorieën

Dahlias

Deze natuurlijk geteelde Dahlia's bloeien vanaf midden zomer en zijn er in allerlei soorten en maten. Een enorm fijne snijbloem vanuit uw eigen tuin. Bloeien door tot de vorst inzet. Een beetje in de vergetelheid geraakt, maar enorm bevredigend om deze natuurlijk geteelde knollen nog in het voorjaar te planten voor veel plezier in de zomer. De voorraad van duurzame teelt is zeer beperkt. Dahlia's worden vanaf maart verzonden. Direct na de laatste nachtvorst kunt u ze planten. Of start eerder in maart met potten in een serre of uw huis en breng ze na de laatste nachtvorst eventueel naar buiten. U heeft met de vroege start al vanaf de vroege zomer mooie bloemen in uw tuin tot einde herfst. Onze Dahlia kweker is in omschakeling naar biologische teelt hard aan de weg aan het timmeren om u duurzaam geteelde knollen te brengen.

 

Eetbare bloemen?

Inderdaad, dahlia's zijn eetbaar. Let wel op dat je alleen van biologische teelt eet. De bloemblaadjes kun je als een kruid in de keuken naar eigen inzicht gebruiken. Lichtgekleurde blaadjes zijn zacht van smaak, richting een bieslookje en de donkere kleuren iets kruidiger, richting een pepertje. Hieronder een paar links naar leuke blogs hierover:

 

Moestuinforum

 

Dahlia's en Tulpen op Trouw

 

Dahlia op Hof van Steden


Hoe diep planten?

Plant dahlias direct onder het oppervlak, max 2 cm eronder. De uitlopers komen snel.

 

Meer bloemen stimuleren?

Na enkele weken ziet u duidelijk uitlopers en zodra de plant vorm krijgt zo'n 15 cm hoog, dan kunt u ze het beste éénmaal terugsnoeien tot vlak boven de tweede bladoksel. Hiermee stimuleert u opnieuw groei, maar nu veel breder met meer vertakkingen. Het wordt dus een vollere plant met meer bloemen. U krijgt verse bloemen door regelmatig tijdens de bloei uitgebloeide knoppen te verwijderen.

 

Natuurvriendelijk slakken tegenhouden?

Vooral in de eerste weken na de aanplant zijn dahlia's gevoelig voor slakken. De eerste uitlopers wil je beschermen tegen slakken. Voortrekken in huis voorkomt dit probleem. Verder is in de tuin tegenhouden van slakken makkelijk met bijv. een ring van schelpen rondom uw plant, al of niet aangevuld met scherp zand. Slakken hebben een hekel aan scherpe dingen aan hun zachte zool. Makkelijk toch? Slakken hebben ook een hekel aan koper, een ring om uw plant of kopertape op uw pot houdt ze 100% tegen. Laatst sprak ik een ervaren dahlia liefhebber - hij zet bij de eerste uitlopers een omgekeerde glazen pot erop: beschermt tegen nachtvorst en tegen slakken...

 

Gladiolen

Gladiolen bloeien in de zomer zijn er in gemengde kleuren. Een imposante bloem voor in uw tuin of vaas. Bevredigend om deze ecologisch geteelde knollen nog in het voorjaar te planten voor veel plezier in de zomer .Leverbaar van midden maart tot eind mei.