Burgemeester van der Laan van Amsterdam neemt Natural Bulbs in ontvangst.

Amsterdam, 6 januari 2016

Burgemeester van der Laan ontvangt 10.000 biologische bloembollen van Natural Bulbs, JubHolland en Partij voor de Dieren.

De Partij van de Dieren maakte het onlangs mogelijk dat de gemeente Amsterdam alleen nog maar gifvrije bloemen inkoopt. Door de overstap worden voortaan alleen nog biologische planten en bollen in de openbare ruimte geplaatst. Momenteel zijn het vooral nog planten en bollen uit de gangbare teelt. De gemeente Amsterdam is een van de eersten die overstapt op moderne biologische bloemen. PvdD-leider Johnas van Lammeren in de hoofdstad is verheugd. “Dit is pure winst omdat bij biologische teelt geen landbouwgif gebruikt wordt en we gaan ervan uit dat na Amsterdam meer gemeenten zullen volgen. Dit zou een omslag in de sierteelt betekenen en daardoor zal de vraag en het aanbod van de biologische bollenteelt een snelle groei doormaken." Op de foto zien we Johnas van Lammeren, Robbert Uittenbogaard, burgemeester Eberhard van der Laan en Robert Heemskerk (vlnr).

Eigenaar Robert Heemskerk van Natural Bulbs zocht contact met de PvdD nadat de gemeenteraad het besluit nam. Hij stelde direct voor om 10.000 biologische bloembollen aan burgemeester Eberhard van der Laan aan te bieden om dit te vieren.

Burgemeester Van der Laan groeide zelf op in de Bollenstreek en heeft de bloembollen in ontvangst genomen. “Ik ben trots op Amsterdam als vooruitstrevende stad en blij met de erkenning vanuit het veld. Deze gift is een mooi gebaar en door de bloembollen in de stad te planten zal de stad meer kleur krijgen.”

Amsterdam zal als pionier de teelt van biologische bollen een enorme impuls geven, aangezien er in Amsterdam jaarlijks miljoenen bloembollen geplant worden. Op dit moment is slechts 0.1% van de bollenteelt biologisch. Verder is de overstap goed voor het milieu, de biodiversiteit en de bijenstand.

Natural Bulbs is een online shop waar consumenten direct voor eigen gebruik biologische en zeer duurzame bloembollen kunnen aanschaffen. Natural Bulbs werkt samen met enkele moedige biologische kwekers. Met JUB Holland uit Noordwijkerhout wordt verder samengewerkt om ook bij grote openbare projecten een passende biologische oplossing te kunnen bieden en om de toegankelijkheid van het product bij tuincentra zoals bijvoorbeeld Groenrijk te verbeteren.