• Goji bes struik - BIO
  • Goji bes struik - BIO
  • Goji bes struik - BIO
Goji bes struik - BIO

Goji bes struik - BIO

  • F1001

Lycium barbarum 'Instant Success (r)' volledig biologisch geteeld.

Leveringshoogte: 35-55cm. Potmaat 1 liter (vierkant 13cm.)

Seizoensstop zomerbloeiers. Laat uw email achter om op de hoogte gehouden te worden van de beschikbaarheid in 2023.

€ 11,50
Inclusief belasting
De prijs incl. btw is afhankelijk van de belasting in uw land. Na invoeren van uw adres ziet u de voor u geldende tarieven.
Uitverkocht

‘Lycium Barbarum Princess Tao’ is een gojibes en komt oorspronkelijk uit China. Het is een struikvormige plant die verse en gezonde vruchten geeft. De bessen zijn zeer geneeskrachtig en hebben een goede invloed op de gezondheid. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zou het regelmatig eten van de goji bes de jeugdigheid in het lichaam vasthouden. Het is dus niet voor niks een superfood plant. De bessen worden gebruikt voor het maken van sap, jam, gelei of kunnen worden ingedroogd als krenten. De smaak van goji krenten is wat frisser dan die van rozijnen en krenten. Zorg ervoor dat de kluit van ‘Lycium barbarum’ voor het planten goed vochtig is.

Zet de struik eerst in een emmer lauwwarm water en vervolgens in de grond. De gojibes groeit goed in elke zanderige grond die goed water doorlatend is. De gojibes groeit het liefst in de volle zon. Plant de struik op een droge, voedselarme plek aan de rand van de tuin of als hoge ondoordringebare haag. De plantafstand tussen de struiken moet ongeveer 1 tot 1,5 meter zijn. De struiken zijn bladverliezend en zeer doornig. De winterhardheid van de gojibes is zeer hoog en is dus prima te houden in ons klimaat.

De bloemen (van mei tot oktober) en bessen zijn een lust voor het oog. Gojibessen zijn rijp in de late zomer/vroege herfst. Draag handschoenen en knip de takjes met de rijpe bessen in zijn geheel af. Ze worden vers gegeten en kunnen uitstekend gedroogd worden of bereid worden tot een heerlijke jam of sap.

Tasty Green
F1001

Specificaties

Geschikt voor
Bijenvriendelijk
Groep
vaste planten
Hoogte
50-60cm
Bloeiperiode
Zomer en Najaar (jul-nov)
Oogstperiode
Middenzomer-Najaar
Leveringsmaanden
maart-mei
Kweker
BIOLOGISCH NL-BIO-01
Voorkeur plaatsing
Zonnig
Leverwijze
bewortelde plant op pot