Snijbloemen bollen & geschikte vaste planten

Hou jij ook zo van een mooi fleurig boeket op de tafel?! Wist je dat je heel makkelijk uit je eigen tuin super mooie boeketten kunt samenstellen? Of je kunt je tuin of balkon omtoveren tot bloemenwinkel. Maar voordat het zover is, heb je dan natuurlijk de juiste bloemen en beplanting nodig. In het voorjaar kun je kiezen voor lange tulpen en narcissen. Deze bloemen zijn ideale snijbloemen om lang in de vaas te houden. De bollen plant je tussen september en november en het volgende voorjaar vind je de bloemen in de tuin. 
Vind je het lastig om een keuze te maken? Bekijk ons Snijbloementuin pakket

Je kunt ook kiezen voor verschillende zomerbloeiende bloembollen. Die plant je in de maand maart tot mei. Denk dan bijvoorbeeld aan de Allium, Gladiolen, Lelies, Liatris en vergeet de prachtige Dahlia’s niet. Deze bloemen kun je heel goed afwisselen met vaste beplanting in de tuin. Kies voor wat rankere beplanting, zodat je mooi af kunt wisselen met het groene blad en de kleuren van fleurige bloemen die je uit de tuin haalt. Denk dan aan de Duizendknoop, Lampenpoetsersgras, IJzerhard of de Pioenroos. De bloemen knip je het beste af met een snoeischaartje. Knip niet 1 plant helemaal kaal, maar laat ook wat over, zodat het in de tuin ook nog gezellig blijft. Knip ze af als ze nog niet helemaal uitgekomen zijn, want zo blijven ze langer mooi in de vaas.

Bij de Dahlia’s is het trouwens helemaal geen probleem als je de bloemen wat vaker knipt. Je zult merken dat na het plukken de plant meer Dahlia’s aan zal maken. Zet de bloemen na het knippen met een kleine bloemenschaar in het water, zo blijven de bloemen veel langer mooi.

Om de planten wat te stimuleren om meer bloemen te maken, kun je het beste alle uitgebloeide bloemen wegknippen, want zo gaat alle energie die de plant haalt uit de bodem naar de nieuwe bloemen. Daar word jij niet alleen blij van, maar de bijen, hommels en vlinders ook. Deze beestjes vinden dan het hele jaar door nectar en stuifmeel in jouw eigen bloemenwinkel.