Planttips voor vaste planten

Zodra je de planten hebt ontvangen is het het beste ze zo snel mogelijk, liefst direct, te planten.
Je vaste planten verdienen een stukje extra aandacht zodat je jarenlang plezier zult hebben van je aankoop. Deze soorten zijn winterhard en zullen ook matige tot strenge vorst overleven. Tracht de vaste planten altijd zo snel mogelijk te planten. Lukt dat niet meteen, bewaar ze dan maximaal enkele dagen in een koele en vorstvrije plaats. Deze levende planten dienen namelijk verder te gaan wortelen in je tuin zodat ze goed tot ontwikkeling en bloei kunnen komen. Belangrijk daarbij is dat je bij het planten de grond wat losjes maakt zodat de wortels sneller kunnen gaan groeien. Ook is het belangrijk dat de grond niet te droog is, geef daarom voldoende water.

Onze planten kunnen heel simpel geplant worden. Draai of klop de pot een beetje los om de aarde en je kunt de gewortelde pol/kluit er zo uit halen. Dan een gat maken dat ruim genoeg is om de kluit erin te zetten en klaar is kees!

Hou er wel rekening mee dat deze planten flink uitdijen en dat je ze dus voldoende ruimte geeft, bij voorkeur op een wat zonnige plaats.

Vaste planten zullen normaliter elk jaar terugkomen in je tuin en met het jaar groter groeien. Ieder voorjaar lopen ze opnieuw uit om nieuwe planten, bloemen en vruchten te geven. Soms loont het na enkele jaren om in het najaar de plant op te graven en te scheuren (delen) en weer met ruimte uit te zetten.