Over Robert Heemskerk

Mijn overgrootvader was bloembollenkweker, mijn opa en mijn vader waren handelsreizigers met bloembollen voor Amerika. En ik ben niet alleen letterlijk geboren tussen de bloembollen, het is ook de bloembollen en snijbloemensector waarin ik ruim 30 jaar actief ben geweest in de export. Vanuit diverse management en marketing functies heb ik ruime kennis en ervaring opgedaan van deze interessante en internationale markt.

Op een bepaald moment besefte ik dat terwijl mensen steeds bewuster en duurzamer keuzes maakten, de productie en verkoop van bloemen en bollen juist steeds fabrieksmatiger werd georganiseerd.

Voor de weloverwogen duurzaam ingestelde liefhebber van bloembollen met hart voor de natuur, was 't eigenlijk niet mogelijk een leuk assortiment bloembollen samen te stellen voor tuin of balkon.

Daarom ben ik een zoektocht begonnen naar kwekers die met passie en verantwoordelijkheid hun producten kweken. In diverse gesprekken raakte het respect van deze kwekers voor natuur, mens, dier en milieu mij ten diepste. Deze familiebedrijven bezoekend besef je weer eens dat bloembollen niet gefabriceerd worden, maar dat dit producten zijn die gedijen in wat de natuur heeft te bieden, waarbij zo weinig mogelijk andere middelen aan te pas mogen komen.