• Boek eet smakelijke tulp
  • Boek eet smakelijke tulp
  • Boek eet smakelijke tulp
  • Boek eet smakelijke tulp
Boek eet smakelijke tulp

Boek eet smakelijke tulp

  • A1998

Dit eerste kookboek gewijd aan tulpen laat zien dat onverwachte ingrediënten voor de meest fantastische verrassingen kunnen zorgen!

Smaakvolle gerechten

Het boek geeft 36 inspirerende voorbeelden van smaakvolle gerechten. Van broodje tulp tot bollendesserts. Naast deze vele gerechten, staat het boek ook vol met bruikbare tips voor het koken met tulpenbollen.

isbn 9789491549977

€ 12,50
Inclusief belasting
De prijs incl. btw is afhankelijk van de belasting in uw land. Na invoeren van uw adres ziet u de voor u geldende tarieven.
Aantal

Hard cover uitgave.

Poiesz uitgevers brengt, in samenwerking met biologische bloembollenkweker John Huiberts en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, het kookboek ‘Eet Smakelijke Tulp’ uit.

Eet smakelijke tulp

Hoe fruit je ze op de juiste manier en welke kruiden zorgen voor de perfecte smaak. Zelfs onkruiden blijven niet onbesproken. Vogelmuur, paardenbloemblad en hondsdraf zijn namelijk ook prima in de sla of pesto te gebruiken.

Wil je zelf tulpen telen voor je gerecht? Ook daar kun je informatie over terugvinden, want niet alle tulpenbollen zijn geschikt als voeding.

Een vernieuwde blik op voedsel

De herinneringen aan het eten van deze bollen zijn voor velen niet al te rooskleurig en dat is begrijpelijk. Tulpenbollen hebben daarom geen goede reputatie als het om lekkere etenswaar gaat. Echter tulpenbollen verdienen een nieuwe kans in een nieuwe tijd. We leven in een nieuwe tijd die om een vernieuwde blik op ons voedsel vraagt, op wat we eten en hoe we dat produceren. Een bron van zetmeel Hoewel een tulpenbol qua uiterlijk het meest op een ui lijkt, is de smaak meer vergelijkbaar met een aardappel. Ook qua voedingswaarde zijn ze hiermee het best te vergelijken. Tulpenbollen zijn namelijk zetmeelrijke gewassen. In tegenstelling tot aardappelen bevatten tulpenbollen in verhouding anderhalf keer zo veel koolhydraten.

A1998

Je bent misschien ook geïnteresseerd in