• Tulipa clusiana var.chrysantha - BIO
  • Tulipa clusiana var.chrysantha - BIO
  • Tulipa clusiana var.chrysantha - BIO
  • Tulipa clusiana var.chrysantha - BIO
Tulipa clusiana var.chrysantha - BIO

Tulipa clusiana var.chrysantha - BIO

  • A1117

Als de zon erop staat opent zij zich volledig en toont een schitterende zachtgele kleur. Indien gesloten in de schaduw, dan tonen de buitenste blaadjes rood. Tulp clusiana is een makkelijk verwilderend tulpje, bloeit midden in het voorjaar en is ook nog eens biologisch geteeld. De latijnse toevoeging chrysantha verwijst naar de kleur geel.

10 bollen per zak (of selecteer een voordeelzak)

 

€ 5,99
Inclusief belasting
De prijs incl. btw is afhankelijk van de belasting in uw land. Na invoeren van uw adres ziet u de voor u geldende tarieven.
Uitverkocht

Botanische tulpen zijn veel kleiner en fijner dan klassieke tulpen. Ze ruiken vaak heerlijk en de bloemblaadjes smaken verrassend lekker. Bij zonnig weer staan hun bloemen wijd open zodat bijen bij de nectar kunnen. Veel botanische tulpen groeien van nature in hooggebergtes op droge, stenige, kleihoudende grond, waar de bodem in de lente vochtig is en ze 's zomers bakken in de hete zon. Zet ze in je tuin op een droge, warme plek uit de wind (niet op veengrond) of in een pot die je ’s zomers geen water geeft. Een uitzondering vormt de bostulp (Tulipa sylvestris), die van nature langs bosranden groeit en van lichte schaduw en enigszins vochthoudende, voedzame bodem houdt.

SOORTINFO

droge en warme standplaats, meerdere bloemen per stengel

A1117

Specificaties

Groep
tulpen verwildering
Kleur
Rood-Geel
Hoogte
15-25cm
Bloeiperiode
3. Midden voorjaar (april)
Leveringsmaanden
sep-dec
Bloembol
Topkwaliteit
Kweker
BIOLOGISCH NL-BIO-01
Voorkeur plaatsing
Zon en halfschaduw
Leverwijze
bloembol in zak