Echinacea purpurea alba - BIO

  • B8010

De witte zonnehoed wordt druk bezocht door bijen en vlinders. De zonnehoed is een zoutbestendige plant en is dus zeer geschikt voor tuinen aan de kust. Ze bloeit rond juli tot september. Biologisch geteeld.

Bewortelde plant in pot met ecologisch bodemleven (of kies de aanbieding vanaf 3 stuks)

Bestelbaar voor levering vanaf half maart 2022. Blijheid gegarandeerd of uw geld terug. Verzending € 4.95 of gratis vanaf € 39

€ 8,99
Inclusief belasting
De prijs incl. btw is afhankelijk van de belasting in uw land. Na invoeren van uw adres ziet u de voor u geldende tarieven.

Volumekorting

Aantal Prijs U bespaart
3 € 7,99 Tot € 3,00
Aantal

Echinacea purpurea alba

Biologische Witte Zonnehoed

EETBARE GEDEELTE VAN DE PLANT

Bloem en blad

Echinacea was bij de Indianen al eeuwenlang de belangrijkste medicinale plant, die in Europa vooral bekend is geworden door dokter A.Vogel. Zijn bekende naar deze plant vernoemde Echinaforce betekent letterlijk: ‘Zonnehoed kracht’ of ‘Kracht uit de Zonnehoed’. Maak er gerust je eigen thee van. Een eetlepel bloempjes en blaadjes van de Echinacea. Giet er twee deciliter kokend water bovenop en laat dit vijf minuten trekken.

Bloemblaadjes van deze eye-catcher zijn mooi te gebruiken voor garnering, eventueel in combinatie met andere eetbare bloemen. De ’n beetje scherpe smaak van de bloemen valt mee, omdat per gerecht maar een paar mooie ‘blaadjes’ nodig zijn.

De Zonnehoed zit boordevol geneeskrachtige eigenschappen: Bloedzuiverend, pijnstillend, infectie werend, ontstekingsremmend en bovendien weerstand verhogend voor alle lichaamsdelen!

Natural Plants
B8010

Specificaties

Geschikt voor
bijenvriendelijk en eetbare plantdelen (lees instructies)
Groep
vaste planten
Kleur
Wit
Hoogte
50-60cm
Bloeiperiode
Hoogzomer (jul.-aug.)
Leveringsmaanden
maart-mei
Kweker
BIOLOGISCH NL-BIO-01
Voorkeur plaatsing
Zon en halfschaduw
Leverwijze
bewortelde plant op pot
Vorstgevoeligheid
winterhard