

Deze biologische lavendel is niet alleen heel mooi, maar ook erg smakelijk! Biologisch geteeld.
Biologisch geteelde bewortelde plant in 1,5 lt pot met ecologisch bodemleven.
Seizoensstop zomerbloeiers. Laat uw email achter om op de hoogte gehouden te worden van de beschikbaarheid in 2023.
Lavandula Hidcote
Biologische Lavendel
EETBARE GEDEELTE VAN DE PLANT
bloem en aromatisch blad
Lavendel kennen we allemaal wel als die mooie geurende plant in de tuin met de blauwe bloemetjes, maar je kunt er ook mee koken. Lavendel zorgt bijvoorbeeld voor een heerlijke geur bij je gerecht en is daarom een heel geschikt kruid, wat eigenlijk een beetje ondergewaardeerd is in Nederland. Het kruid wordt eigenlijk vooral gebruikt in Frankrijk. De plant zelf doet het hier prima, en het ziet er leuk uit in de tuin, meer mee doen zou ik zeggen! Bij lavendel zijn de bloemetjes, maar ook het blad te gebruiken. Beide zowel vers als gedroogd, waarbij vers natuurlijk altijd de voorkeur heeft.
De bladeren worden vooral gebruikt in salades, terwijl de bloemetjes geschikter zijn voor zoete gerechten. Gebruik lavendel altijd matig, de sterke geur kan in een gerecht snel overheersend worden. Wanneer je de blaadjes gebruikt voor bijvoorbeeld stoofschotels of in soepen, laat ze dan meekoken om ze goed de smaak af te laten geven, maar verwijder ze voor het serveren.
Smaak van lavendel: De smaak van lavendel is als fris, licht zoetig, maar ook een beetje bitter te omschrijven. Het kruid is wel zeer aromatisch, waardoor je er snel te veel van gebruikt en het ook meest in combinatie met andere kruiden gebruikt wordt.