• Salvia 'Amistad' - BIO
Salvia 'Amistad' - BIO

Salvia 'Amistad' - BIO

  • B8035

Biologische salie is een kruidenplant die niet misstaat in je keuken. Rondom de paarse bloemen gonst het van de bijen. Biologisch geteeld.

Biologisch geteelde bewortelde plant in 1,5 lt pot met ecologisch bodemleven.

Uitverkocht

Salvia guaranitica ‘Amistad’

Biologische Salie

EETBARE GEDEELTE VAN DE PLANT

Bloem en aromatisch blad

Sage Amistad staat ook bekend als de 'vriendschapssalie' uit Argentinië. Het is een sterk groeiende plant met aantrekkelijke koninklijke paarse bloemen die er prachtig uitzien tegen inktzwarte hoge stengels.

Kruidengebruik: Salie wordt al eeuwen gebruikt als culinair kruid. Salie 'Amistad' een van de meest spectaculaire van Salvia’s wordt gekweekt als een meerjarige kruidenplant voornamelijk vanwege de bloemen, die ook zeer aantrekkelijk zijn voor bijen en andere bestuivers. De bladeren en bloemen kunnen echter worden gebruikt om voedsel en dranken op smaak te brengen. Gebruik in de keuken om een smakelijke hint van zwarte bessen toe te voegen aan eten en drinken.

Hoewel ze worden gekweekt om zijn aantrekkelijke bloemen en geurende bladeren, kunnen de bladeren ook worden gebruikt in vullingen, en met fruit in taarten en fruitsalades. De gedroogde bladeren en bloemen vormen een waardevolle toevoeging aan potpourri. In Midden Amerika zijn er aanwijzingen dat het door de inboorlingen is gebruikt om koorts te behandelen en dat het vandaag de dag nog steeds op deze manier kan worden gebruikt. Dit is een relatief winterhard kruid gebleken dat alleen bescherming nodig heeft tegen vocht en strengste vorst van de winter.

Natural Plants
B8035

Specificaties

Geschikt voor
Bijenvriendelijk en eetbare plantdelen (lees instructies)
Groep
vaste planten
Kleur
Paars
Hoogte
70-80cm
Bloeiperiode
Zomer en Najaar (jul-nov)
Leveringsmaanden
maart-mei
Kweker
BIOLOGISCH NL-BIO-01
Voorkeur plaatsing
Zon en halfschaduw
Leverwijze
bewortelde plant op pot
Vorstgevoeligheid
winterhard