• Knoflook Messidor - BIO
Knoflook Messidor - BIO

Knoflook Messidor - BIO

  • A9059

Wat is er lekkerder dan knisperend verse biologische knoflook uit eigen tuin? ‘Messidor’ is een verbetering van het oude Franse ras ‘Blanc de la drôme’. Witte bol en tenen (5-15 per bol). Mildere smaak. Planten van deze knoflook doe je het beste in het najaar. Je breekt de teentjes los uit de knol en zet ze uit in je moestuin. Uit gecertificeerd Nederlandse biologische teelt.

3 knollen per zak (of kies een voordeelzak)

Koop nu voor verzending binnen 1-3 werkdagen. Verzending € 4,95 of gratis vanaf € 39. Blijheid gegarandeerd.

€ 5,99
Inclusief belasting
De prijs incl. btw is afhankelijk van de belasting in uw land. Na invoeren van uw adres ziet u de voor u geldende tarieven.
Inhoud:
Aantal

De lekkerste knoflook kweek je zelf, en met goed plantgoed heb je meteen de beste start. Voor het planten onthoud je vooral het cijfer 10:

• Plant rond 10 oktober (of gewoon in september of oktober).

• Stop elke teen 5 cm (voor vochtige/zware grond) tot 10 cm (voor drogere, lichte grond) diep, met het puntje naar boven.

• Laat 10 tot 15 cm in de rij en 25 cm tussen de rijen. In het najaar komen de frisgroene plantjes boven: die kunnen goed tegen vorst. Houd je lookjes onkruidvrij, mulch ze een paar keer, en geef wat kalium in het voorjaar. Je oogst dan mooie bollen in juli, als het loof geel en dor wordt.

A9059

Specificaties

Geschikt voor
Bijenvriendelijk en eetbare plantdelen (lees instructies)
Bloeiperiode
6. Vroege zomer (jun.-jul.)
Oogstperiode
Midden zomer
Leveringsmaanden
sep-dec
Kweker
BIOLOGISCH NL-BIO-01
Voorkeur plaatsing
Zon en halfschaduw
Leverwijze
bloembol in zak
Vorstgevoeligheid
winterhard