• Knoflook Morado - BIO
Knoflook Morado - BIO

Knoflook Morado - BIO

  • A9060

Knoflook Morado: een van origine Spaans knoflookras. De bollen kleuren wijnrood door de onderliggende paars-rode tenen. Dikke tenen die gemakkelijk te pellen zijn. Scherper van smaak. Niet alleen lekker, maar ook bijzonder decoratief door de groei van de stengel met een of meerdere krullen. Wat is er lekkerder dan knisperend verse biologische knoflook uit eigen tuin? Planten van knoflook doe je het beste in het najaar. Je breekt de teentjes los uit de knol en zet ze uit in de moestuin. Uit gecertificeerd Nederlandse biologische teelt.

3 knollen per zak (of kies een voordeelzak)

Koop nu voor verzending binnen 1-3 werkdagen. Verzending € 4,95 of gratis vanaf € 39. Blijheid gegarandeerd.

€ 5,99
Inclusief belasting
De prijs incl. btw is afhankelijk van de belasting in uw land. Na invoeren van uw adres ziet u de voor u geldende tarieven.
Inhoud:
Aantal

De lekkerste knoflook kweek je zelf, en met goed plantgoed heb je meteen de beste start. Voor het planten onthoud je vooral het cijfer 10:

• Plant rond 10 oktober (of gewoon in september of oktober).

• Stop elke teen 5 cm (voor vochtige/zware grond) tot 10 cm (voor drogere, lichte grond) diep, met het puntje naar boven.

• Laat 10 tot 15 cm in de rij en 25 cm tussen de rijen. In het najaar komen de frisgroene plantjes boven: die kunnen goed tegen vorst. Houd je lookjes onkruidvrij, mulch ze een paar keer, en geef wat kalium in het voorjaar. Je oogst dan mooie bollen in juli, als het loof geel en dor wordt.

Onderzoekers toonden aan dat Morado knoflook het meeste van de stof allicine bevat, de “natuurlijke” penicilline. Morado krijgt een stevige bloemstengel, waar in de zomer ook bloemen in komen. Mooi om te zien, en lekker om te eten. Voor lange bewaring is het verstandig om deze bloemen te verwijderen. Zo voorkom je dat alle groeikracht in de bloem verdwijnt.

A9060

Specificaties

Geschikt voor
Bijenvriendelijk en eetbare plantdelen (lees instructies)
Bloeiperiode
6. Vroege zomer (jun.-jul.)
Oogstperiode
Midden zomer
Leveringsmaanden
sep-dec
Kweker
BIOLOGISCH NL-BIO-01
Voorkeur plaatsing
Zon en halfschaduw
Leverwijze
bloembol in zak
Vorstgevoeligheid
winterhard