Tuintips

Bloempotten en bakken


Over het algemeen zijn bollen of knollen prima geschikt om in potten en bakken te planten. Kies wel voor variëteiten die minder vorstgevoelig zijn. Verder lezen..

Juiste omstandigheden


Bloembollen kunnen eigenlijk op iedere grondsoort groeien, als het maar een bodem is die goed waterdoorlatend is. Verder lezen..

Uw bollen planten


Er zijn een aantal verschillende periodes om bloembollen en knollen te planten. Zo is er namelijk geen echte exacte datum om ze te planten. Wel zijn er 2 periodes van meerdere maanden in het jaar wanneer je de bollen of knollen het beste in de grond stopt. Verder lezen..

Bollen na de bloei


Nadat de voorjaarsbloeiende bloembollen gebloeid hebben, maken de bloemen zaaddoosjes aan en krijgen ze vaak slappe blaadjes en gaan ze hangen. Verder lezen..

Dahlia planten


Dahlia's zijn dankbare planten: hoe beter ze verzorgd worden, des te meer zul je beloond worden met een voorspoedige groei en een uitbundige bloei. Verder lezen..

Vaste planten


Zodra je de planten hebt ontvangen is het het beste ze zo snel mogelijk, liefst direct, te planten.
Je vaste planten verdienen een stukje extra aandacht zodat je jarenlang plezier zult hebben van je aankoop.
Verder lezen..

Fruittuin aanleggen


Door de tuin wandelen en onderweg snoepen van heerlijke bessen, frambozen en aardbeien. Een fruittuin aanleggen levert een wel heel smakelijke oost op. Wij leggen graag uit waar je begint. Verder lezen..

Plantinstructies fruitheesters


Gojibes, zet de struik eerst in een emmer lauwwarm water en vervolgens in de grond. De gojibes groeit goed in elke zanderige grond die goed water doorlatend is. Verder lezen..​

Knoflook planten en telen


Knoflook kan geplant worden in voorjaar en herfst. Voor de herfst uitplant is de beste methode om de tenen in ruggetjes te planten om zo te voorkomen dat ze niet al te natte voeten krijgen in de winter. Verder lezen..

Asperges planten


Wie de planten in de kas zaait en dit bovendien tijdig doet (begin maart) beschikt in mei van hetzelfde jaar over plant materiaal dat buiten op een voorlopig wachtbed uitgeplant wordt. Verder lezen..